Pepys 58

Vorige

Stop

Volgende

Pepys' bibliotheek
Pepys' bibliotheek in Buckingham Street. Beweeg de cursor over de foto om de huidige situatie te zien.
(Latham: The illustrated Pepys, 1978)

Pepys Library, toen en nu
De bibliotheek van Pepys is geheel in de originele opzet behouden gebleven in het prachtige gebouw in Magdalene College in Cambridge. Hij is te bezichtigen maar er mag niet gefotografeerd worden en er mogen geen boeken uit meegenomen worden.

Geschiedenis van de ontcijfering en de publicatie van het dagboek:
1819 - 1822 de predikant John Smith vertaalt het dagboek in gewoon Engels zonder te weten dat de sleutel van het steno/geheimschrift in de bibliotheek aanwezig is, niet ver van het dagboek.
1825 deze vertaling wordt, bewerkt door Lord Braybrooke, uitgegeven in twee delen.
1875 Mynors Bright maakt een tweede transcriptie, nu met behulp van de sleutel, maar toch minder nauwkeurig. Deze wordt uitgegeven  van 1875 tot 1879. Deze uitgave bevat meer dan de vorige, maar toch is ongeveer 20% weggelaten.
1893 -1899 voortbouwend op de vorige edities maakt Henry B. Wheatly een nieuwe uitgave met uitgebreide annotaties en een index.
1926 er verschijnt een herziene versie van de vorige uitgave. Bij al deze uitgaven worden de aanstootgevende passages weggelaten.
1970 - 1983 Robert Latham en William Matthews maken een complete en definitieve uitgave in elf delen (inclusief een Companion en een Index-deel). Deze serie is verschillende malen herdrukt.

Pepys 58

Vorige

Stop

Volgende