Darwin 2

Vorige

Stop

Volgende

Het huis van de Darwins in Shrewsbury
Uit: Darwin, Desmond & Moore 1991

Het geboortehuis van Darwin

Dit is het geboortehuis van Darwin, The Mount. Zijn vader Robert was een zeer gerespecteerd arts en zijn moeder Susannah was een Wedgwood (van het beroemde aardewerk). Er waren nauwe familiebanden tussen de Darwins en de Wedgwoods: er werden veel onderlinge huwelijken gesloten. Darwins moeder overleed al toen hij 9 jaar oud was en hij werd daarna flink bemoederd door zijn oudere zussen Caroline en Susan. Vanaf zijn tiende jaar bezocht hij een kostschool in Shrewsbury, waar hij geen beste leerling was omdat de leerstof hem niet interesseerde. Zo ziet The Mount er nu uit. Het is een soort belastingkantoor geworden.
Wij hebben er aangebeld en gevraagd of we Darwins geboortekamer mochten zien. Dat mocht, maar we waren snel uitgekeken. Het behang was zoals het destijds geweest was, vertelde men ons, en verder hing er in de gang een stamboom van de Darwins. Dat was alles. De geboortekamer is de kamer boven de ingang.
Verder hebben we niet veel sporen van Darwin kunnen ontdekken in Shrewsbury. Alleen nog een winkelcentrum dat naar hem genoemd is.

Darwin 2

Vorige

Stop

Volgende